Vodka-Pasta

4 portioner

Ingredienser

  • 250 g Plommontomater 
  • 250 g Konserverade tomater av bra kvalitét (tex San Marazano)
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 kruka persilja
  • 1-2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tärning hönsbuljong
  • Rigatoni Pasta 250g
  • 2 dl grädde
  • 50g smör
  • Olivolja
  • Parmesan
  • 1-1,5 dl Vodka
  • 1 msk tomatpuré
  • Ricotta till servering

Gör såhär:

  1. Koka upp vatten i 2 kastruller, en för vitlöken och en för hönsbuljong (ca 2,5 dl vatten)
  2. Skala och skiva vitlöken. Dela plommontomaterna på längden. Hacka persilja och basilika.
  3. Släng ner vitlökarna i kokande vatten och blanchera ca 1 min och sila av. Skölj med kallt vatten. Lägg ner hönsbuljongen i den andra kastrullen.
  4. Koka upp vatten till pasta med MYCKET SALT.  (ca 0,5 dl till 1 L vatten). Börja koka pastan. (sila av när det är 2 min kvar men spara 0,5 dl vatten)
  5. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fräs chiliflakes och vitlök ca 1 min.
  6. Addera hälften av basilikan och hälften av persijan. Tillsätt vodkan DIREKT för att lyfta smakerna.
  7. Häll i tomaterna och salta med flingsalt, låt puttra i 30 sek. Addera hönsbuljongen. 
  8. Tillsätt konserverade tomater och tomatpuré, blanda runt och låt puttra på medeltemp.
  9. När konsistensen är lite tjockare tillsätts grädde och puttrar vidare. Smaka av, blir det för beskt kan man addera en tsk socker.
  10. När såsen börjar bli klar, lägg i pastan och det sparade pastavattnet och koka de sista 2 minuterna eller tills pastan är klar.
  11. Servera med parmesan, ricotta, örter, flingsalt och en skvätt olivolja!
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång