Vegansk Gulasch

4-6 portioner

Ingredienser

Gulash

  • 2 dl belugalinser, torkade
  • 1 liten rotselleri, ca 250 g 
  • 2 morötter 
  • 4 potatisar
  • 1 ask champinjoner
  • 1 gul lök 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 2 grönsaksbuljongtärning 
  • 2 msk Vegeta krydda eller liknande
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk torkad timjan
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl rött vin
  • 6 dl vatten

Gör så här

- Börja med att hacka alla grönsaker och rotfrukter:
- Skala rotselleri, morötter och lök. Hacka fint i små bitar. Finhacka vitlöken
- Skär potatis i små bitar, dela champinjonerna på mitten. Hacka chilin fint.
- Hetta upp en kastrull med olja. Lägg i paprikapulvret och låt fräsa.
- Slå på alla grönsaker, rotfrukter, lök och chili. Fräs på medelvärme i några minuter. Rör om noga.
- Slå på krossade tomater och vatten och vin.
- Smula ned buljongtärning och lägg i lagerbladen samt linser.
- Låt småputtra under lock i ca 25 min.
- Kolla då och då så att vattnet räcker: om det blir för "grötigt": späd med mer vatten.
- När grytan kokat klart: smula ned timjan och späd ev med mer vatten. Den ska bli mer som en soppa än en gryta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med fraiche och bröd.

© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång