
Vegansk Gulasch
4-6 portioner
Ingredienser
Gulash
- 2 dl belugalinser, torkade
- 1 liten rotselleri, ca 250 g
- 2 morötter
- 4 potatisar
- 1 ask champinjoner
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 2 grönsaksbuljongtärning
- 2 msk Vegeta krydda eller liknande
- 1 burk krossade tomater
- 2 tsk torkad timjan
- 3 lagerblad
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl rött vin
- 6 dl vatten
Gör så här
- Börja med att hacka alla grönsaker och rotfrukter:
- Skala rotselleri, morötter och lök. Hacka fint i små bitar. Finhacka vitlöken
- Skär potatis i små bitar, dela champinjonerna på mitten. Hacka chilin fint.
- Hetta upp en kastrull med olja. Lägg i paprikapulvret och låt fräsa.
- Slå på alla grönsaker, rotfrukter, lök och chili. Fräs på medelvärme i några minuter. Rör om noga.
- Slå på krossade tomater och vatten och vin.
- Smula ned buljongtärning och lägg i lagerbladen samt linser.
- Låt småputtra under lock i ca 25 min.
- Kolla då och då så att vattnet räcker: om det blir för "grötigt": späd med mer vatten.
- När grytan kokat klart: smula ned timjan och späd ev med mer vatten. Den ska bli mer som en soppa än en gryta. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med fraiche och bröd.