
Världens bästa köttbullar
Massvis
Ingredienser
- 500 g Anammas formbara färs
- 2 ägg
- 1/2 palsternacka
- 1 morot
- 1 dl ströbröd
- 1 gul lök
- 1 skvätt grillolja
Sås
- 3 dl havregrädde
- 1 köttbuljong
- 2 korkar balsamvinäger
- 1 skvätt rödvin
- lingonsylt
- ev. soja
- salt/peppar
Övrigt
- Potatis, lingonsylt, pressgurka
Gör såhär
Köttbullarna:
- Blanda ströbröd med grillolja och ägg. Finhacka eller riv lök, morot och palsternacka. Bryn löken i lite smör så den blir mjuk, inte brun. Rör ihop allt med färsen.
- Rulla bullarna i salt och peppar. Stek på medelvärme. Lägg de färdiga på ett fat.
Såsen:
- Använd samma panna som köttbullarna. Tillsätt alla ingredienser till såsen, smaka av med en skvätt lingonsylt. Lägg i köttbullarna och låt de puttra tills de är genomvarma. Addera eventuellt lite soja.
- Servera med kokt potatis och lingonsylt