Världens bästa köttbullar

Massvis

Ingredienser

  • 500 g Anammas formbara färs
  • 2 ägg
  • 1/2 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 dl ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 skvätt grillolja

Sås

  • 3 dl havregrädde
  • 1 köttbuljong
  • 2 korkar balsamvinäger
  • 1 skvätt rödvin
  • lingonsylt
  • ev. soja
  • salt/peppar

Övrigt

  • Potatis, lingonsylt, pressgurka

Gör såhär

Köttbullarna:

  1. Blanda ströbröd med grillolja och ägg. Finhacka eller riv lök, morot och palsternacka. Bryn löken i lite smör så den blir mjuk, inte brun. Rör ihop allt med färsen.
  2. Rulla bullarna i salt och peppar. Stek på medelvärme. Lägg de färdiga på ett fat. 

Såsen:

  1. Använd samma panna som köttbullarna. Tillsätt alla ingredienser till såsen, smaka av med en skvätt lingonsylt. Lägg i köttbullarna och låt de puttra tills de är genomvarma. Addera eventuellt lite soja.
  2. Servera med kokt potatis och lingonsylt
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång