
Umami-BAO
4 portioner
Ingredienser
- 8 st frysta Baobröd (finns i asienbutik)
- picklad rödlök (1-2-3 lag)
- picklad gurka (1-2-3 lag)
- topping: Hoisinsås, srirachamayo, koriander, rostad lök, sallad etc.
Marinerad svamp
- 400 g portabellosvamp
- 1 msk sesamolja
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk ljus soja
- 1 msk risvinäger
- 0.5 dl rapsolja
- salt
- Skär svampen i skivor och blanda med sesamolja, sambal oelek, soja, risvinäger och rapsolja. Låt det marinera minst 15 minuter.
- Häll ner svamp plus vätska i en varm panna och stek svampen minst 10 minuter tills den hårdnat något och vätskan ångat bort. Salta efter smak
- Ånga baobröden i 3-5 min
- Bred ut hoisin på bröden och fyll med topping. Avsluta med srirachamayo.