Umami-BAO

4 portioner

Ingredienser

  • 8 st frysta Baobröd (finns i asienbutik)
  • picklad rödlök (1-2-3 lag)
  • picklad gurka (1-2-3 lag)
  • topping: Hoisinsås, srirachamayo, koriander, rostad lök, sallad etc.

Marinerad svamp

  • 400 g portabellosvamp
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt


  1. Skär svampen i skivor och blanda med sesam­olja, sambal oelek, soja, risvinäger och rapsolja. Låt det marinera minst 15 minuter.
  2. Häll ner svamp plus vätska i en varm panna och stek svampen minst 10 minuter tills den hårdnat något och vätskan ångat bort. Salta efter smak 
  3. Ånga baobröden i 3-5 min
  4. Bred ut hoisin på bröden och fyll med topping. Avsluta med srirachamayo.


© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång