
Torsk Beurre Blanc
ca 4-6 portioner
Ingredienser
- ca 6-700 gr fryst torskrygg
- 150 g Smör + några klickar till fisken
- 4 schalottenlökar
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl torrt vitt vin
- 4 dl grädde
- Salt, peppar, citron
- Broccoli
Fisken
- Tina fisken i kylen över natten, alternativt kör den lite längre i ugnen på lägre temp
- Sätt ugnen på 200°C. Lägg över fisken i en form, salta/peppra och klicka över lite smör.
- Skär upp broccoli eller andra grönsaker och lägg över i en annan form
- Ugnsbaka allt i separata formar ca 20 minuter eller tills det är klart.
Såsen
- Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
- Koka under tiden ihop grädden i en annan kastrull till drygt halva mängden.
- Späd lökskyn med grädden och koka upp. Dra kastrullen av värmen och vispa ner smöret i små klickar.
- Smaka av med salt och peppar. Lite pressad citron eller rivet citronskal om man så vill.