Torsk Beurre Blanc

ca 4-6 portioner

Ingredienser

  • ca 6-700 gr fryst torskrygg
  • 150 g Smör + några klickar till fisken
  • 4 schalottenlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 4 dl grädde
  • Salt, peppar, citron
  • Broccoli

Fisken

  1. Tina fisken i kylen över natten, alternativt kör den lite längre i ugnen på lägre temp
  2. Sätt ugnen på 200°C. Lägg över fisken i en form, salta/peppra och klicka över lite smör. 
  3. Skär upp broccoli eller andra grönsaker och lägg över i en annan form
  4. Ugnsbaka allt i separata formar ca 20 minuter eller tills det är klart.

Såsen

  1. Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vin. Låt koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
  2. Koka under tiden ihop grädden i en annan kastrull till drygt halva mängden.
  3. Späd lökskyn med grädden och koka upp. Dra kastrullen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. 
  4. Smaka av med salt och peppar. Lite pressad citron eller rivet citronskal om man så vill.
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång