Spicy Miso Ramen

4 portioner

Buljong

  • 4 shiitake-svampar
  • 1 "tumme" ingefära
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 Liter vatten
  • 2 msk grönsaksfond (eller 4 tärningar)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk risvinsvinäger
  • 1 msk mirin
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 ark norialger (som används till sushi)
  • 1 dl ljus misopasta
  • kokosolja att steka i

Stekt Tofu

  • 300 g rökt tofu
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk rapsolja

Till servering

  • 1 kruka färsk koriander
  • 4 salladslökar
  • 400 g udonnudlar
  • 1/2 dl Lao Gan Ma (chiliolja)
  • 150 g mixade böngroddar
  • 3 msk furikakekrydda

Gör såhär

  1. Gör buljongen: Skala och hacka ingefära, lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs tills de blir mjuka och får färg i en stor kastrull. Tillsätt vatten, fond, soja, risvinsvinäger, mirin, sesamolja samt alger och koka kraftigt under lock 45-60 min. Sila av grönsakerna men spara gärna svampen! Rör i misopastan och håll varm.
  2. Tofu: Skär tofun i bitar eller skivor, stek knaprig med sojan.
  3. Koka nudlar och mjuk-koka ägg
  4. Lägg 1-2 msk Lao gan ma (chiliolja) i botten på varje tallrik, lägg i nudlar o häll på buljongen. Toppa med Tofu, kokt ägg, groddar, koriander, salladslök och furikake. (eller valfri topping!)


Recept från @jävligtgott


© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång