Rödvinssås

4 portioner

  • 1 liten rödlök eller scharlottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 msk tomatpuré
  • 3 dl gott mustigt rödvin
  • 1 msk Touch of Taste Brynt Scharlottenlöksfond
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 2 dl + 2 msk vatten
  • 1/2 - 1 msk socker
  • 2 msk växtbaserat smör (jag rekommenderar Flora eller Naturlis)
  • Salt och Svartpeppar efter smak
  1. Skala och grovskiva lök och vitlök och stek tillsammans med tomatpurén i rapsoljan tills löken fått fin färg
  2. Slå i rödvinet och låt koka tills allt har reduceras ner till 1/3
  3. Sila såsen och ta bort grönsakerna, häll tillbaks såsen i kastrullen.
  4. Häll i vatten, fonden och rosmarin och låt koka i 5 minuter till
  5. Smaka av med socker, salt och peppar och red sedan såsen med majsstärkelse utvispad med lite vatten
  6. Avsluta med att smälta ner lite smör i såsen
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång