
Rödvinssås
4 portioner
- 1 liten rödlök eller scharlottenlök
- 1 klyfta vitlök
- 1/2 msk tomatpuré
- 3 dl gott mustigt rödvin
- 1 msk Touch of Taste Brynt Scharlottenlöksfond
- 2 kvistar färsk rosmarin
- 2 dl + 2 msk vatten
- 1/2 - 1 msk socker
- 2 msk växtbaserat smör (jag rekommenderar Flora eller Naturlis)
- Salt och Svartpeppar efter smak
- Skala och grovskiva lök och vitlök och stek tillsammans med tomatpurén i rapsoljan tills löken fått fin färg
- Slå i rödvinet och låt koka tills allt har reduceras ner till 1/3
- Sila såsen och ta bort grönsakerna, häll tillbaks såsen i kastrullen.
- Häll i vatten, fonden och rosmarin och låt koka i 5 minuter till
- Smaka av med socker, salt och peppar och red sedan såsen med majsstärkelse utvispad med lite vatten
- Avsluta med att smälta ner lite smör i såsen