
Red Velvet Brownies
16 portioner
Ingredienser
- 110 g mörk choklad
- 170 g smör
- 4,7 dl socker
- 4 ägg
- 3,5 dl mjöl
- 30 ml (en flaska) röd färg
- 1,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljextrakt
Frosting
- 225 gram färskost
- 3 msk rumsvarmt smör
- 3,5 dl florsocker (+ eventuellt extra)
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör såhär:
- Ugn 175 grader
- 28x18 cm form, täck med aluminiumfolie, fetta lätt.
- Smält choklad och smör försiktigt i vattenbad. Vispa i socker och ägg och vänd ner i den smälta men något svalnande chokladen. Tillsätt mjöl. röd färg, bakpulver och vanilj.
- Baka 40-44 min tills den blir krispig på toppen.
- Vispa ihop ingredienserna till frostingen med handhållen visp. Börja med smör och färskost, sedan resten. Häll i mer florsocker om frostingen blir för rinnig. Låt kakan svalna och bred över frostingen.