
Potatissoppa
4 portioner
Ingredienser
- 500 g potatis skalad, tärnad
- 1.5 st schalottenlök skivad
- 1 msk smör
- 1 l vatten
- 2 tärning hönsbuljong
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- salt, nymalen svartpeppar
- 1 pkt Eldorado Fejkon eller liknande
- parmesanost färskriven
- smörgåskrasse en ask
Gör såhär:
- Fräs potatisen och löken i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Hetta upp igen.
- Skär fejkon i strimlor och knaperstek.
- Servera soppan med bacon, nyriven parmesanost och smörgåskrasse. Ät ett gott knäckebröd med ost till.