Potatissoppa

4 portioner

Ingredienser
  • 500 g potatis skalad, tärnad
  • 1.5 st schalottenlök skivad
  • 1 msk smör
  • 1 l vatten
  • 2 tärning hönsbuljong
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 pkt Eldorado Fejkon eller liknande
  • parmesanost färskriven
  • smörgåskrasse en ask

Gör såhär:

  1. Fräs potatisen och löken i smöret i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt koka under lock i cirka 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer, häll i grädden och smaka av med salt och peppar. Hetta upp igen.
  2. Skär fejkon i strimlor och knaperstek. 
  3. Servera soppan med bacon, nyriven parmesanost och smörgåskrasse. Ät ett gott knäckebröd med ost till.
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång