Mongolisk Mock-Duck

3-4 portioner

Ingredienser

  • 2 burkar Mock-Duck (finns här)
  • 1 tsk riven ingefära 
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • ca 1 tsk kanel, 1 tsk malen vitpeppar, 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk chiliflakes ( + eventuellt en hackad röd chili/cayenne efter smak) 
  • 2 dl low sodium soja (låg salthalt)
  • 2 dl rårörsocker
  • 4 msk maizena
  • 4 msk kallt vatten
  • Till servering: Ris, sesamfrön, salladslök, grönsaker

Gör såhär:

  • Koka riset.
  • Stek vitlök och ingefära i lite olja på medelvärme, efter ca 30 sek, addera kryddorna. Efter ca 1 min, tillsätt soja och socker, sänk värmen och låt puttra ca 10 min.
  • Skaka ihop maizena och kallt vatten, addera till såsen och låt puttra tills det får en silkeslen textur och blir lite tjockare, ca 3 min.
  • Skär upp Mock-duck i lagom munsbitar, stek på medelhög värme i ca 5 minuter tills dem blir krispiga.
  • Häll över såsen över mock-duck bitarna, rör runt och låt puttra tillsammans en stund.
  • Servera tillsammans med ris, sesamfrön, klippt salladslök och valfria grönsaker!
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång