
Mongolisk Mock-Duck
3-4 portioner
Ingredienser
- 2 burkar Mock-Duck (finns här)
- 1 tsk riven ingefära
- 4 pressade vitlöksklyftor
- ca 1 tsk kanel, 1 tsk malen vitpeppar, 1 tsk malen kryddnejlika
- 1 tsk chiliflakes ( + eventuellt en hackad röd chili/cayenne efter smak)
- 2 dl low sodium soja (låg salthalt)
- 2 dl rårörsocker
- 4 msk maizena
- 4 msk kallt vatten
- Till servering: Ris, sesamfrön, salladslök, grönsaker
Gör såhär:
- Koka riset.
- Stek vitlök och ingefära i lite olja på medelvärme, efter ca 30 sek, addera kryddorna. Efter ca 1 min, tillsätt soja och socker, sänk värmen och låt puttra ca 10 min.
- Skaka ihop maizena och kallt vatten, addera till såsen och låt puttra tills det får en silkeslen textur och blir lite tjockare, ca 3 min.
- Skär upp Mock-duck i lagom munsbitar, stek på medelhög värme i ca 5 minuter tills dem blir krispiga.
- Häll över såsen över mock-duck bitarna, rör runt och låt puttra tillsammans en stund.
- Servera tillsammans med ris, sesamfrön, klippt salladslök och valfria grönsaker!