Lins-bolognese

ca 6 portioner

Bolognese

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Champinjoner
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 2 förp krossade tomater (gärna med basilika)
  • 1 1/2 dl torra röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk soja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • 1 förpackning bönor, valfri sort
  • Kryddor, tex oregano, basilika, timjan, chili, örtsalt etc.
  • salt och svartpeppar
  • 6 port spaghetti (gärna fullkorn), parmesan.

Gör så här

Hacka lök, vitlök och svamp. Bryn i olja i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärningar, soja, grädde och vatten. Koka sakta ca 20-30 minuter, tills linserna är klara. Tillsätt bönorna mot slutet så dem blir varma. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och riven parmesan.


© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång