
Lins-bolognese
ca 6 portioner
Bolognese
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- Champinjoner
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 lagerblad
- 2 förp krossade tomater (gärna med basilika)
- 1 1/2 dl torra röda linser
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk soja
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl vatten
- 1 förpackning bönor, valfri sort
- Kryddor, tex oregano, basilika, timjan, chili, örtsalt etc.
- salt och svartpeppar
- 6 port spaghetti (gärna fullkorn), parmesan.
Gör så här
Hacka lök, vitlök och svamp. Bryn i olja i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärningar, soja, grädde och vatten. Koka sakta ca 20-30 minuter, tills linserna är klara. Tillsätt bönorna mot slutet så dem blir varma. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och riven parmesan.