
Kikärtsbiffar
4 portioner
Biffar
- 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 ägg
- 2 msk majsstärkelse
- 1/2 dl ströbröd
- 1 tsk salt
- 150 g fetaost
- 1 msk olja
- Krydda som man vill! tex örtmix, hett med chili och sambal oelek, "7 kryddor" ger smak av mellanöstern, grekisk krydda etc.
Gör såhär:
- Häll av kikärtorna utan att spola av dem.
- Skala och grovhacka vitlöken.
- Mixa kikärtor, vitlök och ägg med stavmixer.
- Rör ner majsstärkelse, ströbröd, kryddor och salt i kikärtssmeten. Smula fetaosten och vänd varsamt ner i blandningen.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och forma 8 biffar av smeten (för 8 port). Stek dem i omgångar på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.