Kikärtsbiffar

4 portioner

Biffar

  • 2 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ägg
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olja
  • Krydda som man vill! tex örtmix, hett med chili och sambal oelek, "7 kryddor" ger smak av mellanöstern, grekisk krydda etc.

Gör såhär:

  1. Häll av kikärtorna utan att spola av dem. 
  2. Skala och grovhacka vitlöken. 
  3. Mixa kikärtor, vitlök och ägg med stavmixer. 
  4. Rör ner majsstärkelse, ströbröd, kryddor och salt i kikärtssmeten. Smula fetaosten och vänd varsamt ner i blandningen.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna och forma 8 biffar av smeten (för 8 port). Stek dem i omgångar på medelvärme ca 3 minuter på varje sida.
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång