
Grillad oumph
4 portioner
Rostad tomatsalsa
- 250 g små kvisttomater
- 1 silverlök
- 2 tsk sambal oelek
- 600 g oumph-filé
- 1 påse färdig rub, gärna chili och koriander (à 20 g)
- 2 förkokta majskolvar
- 2 knippen salladslök (à 125 g)
- 2 msk olivolja
- 1 krm salt
- 1/2 krm svartpeppar
- Sallads tillbehör
Tomatsalsa: Grilla/rosta tomaterna i en grillwok/-panna några minuter, tills de är varma och har fått lite färg. Skala och finhacka silverlöken. Blanda tomat, lök, sambal oelek och olja. Krydda med salt och peppar.
Oumph: Lägg oumph och rub plastpåse. Skaka/massera så att oumphen täcks runt om av kryddorna.Grilla oumphen på båda sidor tills den är varm . Pensla majs och salladslök med olja. Grilla tills de mjuknar och får färg. Servera oumphen med tomatsalsa, grillad majs, lök och gärna en fräsch grönsallad.