
Gorgonzolapasta
4-6 portioner
Ingredienser
- 600 g vegobitar
- 150 g gorgonzolaost
- 200 g champinjoner
- 3 st vitlöksklyftor
- 5 dl grädde
- Ca 1 msk japansk soja
- Svartpeppar
- Olja till stekning
Spaghetti
Valnötter
Ruccola
Coktailtomater
Gör såhär:
Hacka vegobitarna till mumsbitar, finhacka vitlök, och hacka champinjoner i skivor.
Hetta upp olja och stek vegobitarna tills de får färg. Vänd i vitlök, champinjoner och stek under omrörning i ca 4 min.
Tillsätt grädde, rikligt med svartpeppar, lite soja och låt såsen puttra utan lock i ca 15 min.
Vänd i gorgonzolan som du bryter i bitar, rör runt i ca 3 min och låt smälta in i såsen på medelvärme.
Servera med pasta, grovhackade valnötter, ruccola och tomat.