
Enchiladas
4-6 portioner
Sås
2 msk olja
2 msk mjöl
2 msk chilipulver
4,5 dl vatten
85g tomatpuré
½ tsk spiskummin + ½ tsk vitlökspulver
¼ tsk cayennepeppar
2 tsk kakao
1 tsk salt
Enchiladas
400 g avrunna svarta bönor
1 avokado
1 tomat
2-3 vårlökar
1 burk (2 dl) majs
Eventuellt fetaost
Bladpersilja eller Koriander
Vitlökspulver, salt
10-12 medium tortillas, gärna majsmjöl.
Instruktioner
Gör såsen - medium värme i kastrull. Stek olja, mjöl och chilipulver ett par minuter. Häll sakta i vattnet. Fortsätt med resten av ingredienserna och koka sakta till det blir en tjockare sås.
Ugn 175º grader. Tärna alla ingredienserna och lägg i en bunke. Fyll tortillas och rulla ihop ordentligt. Lägg i en form. Häll över såsen och gratinera i ugnen 25-30 min.