Enchiladas

4-6 portioner

Sås

  • 2 msk olja

  • 2 msk mjöl

  • 2 msk chilipulver

  • 4,5 dl vatten

  • 85g tomatpuré

  • ½ tsk spiskummin + ½ tsk vitlökspulver

  • ¼ tsk cayennepeppar

  • 2 tsk kakao

  • 1 tsk salt

Enchiladas

  • 400 g avrunna svarta bönor

  • 1 avokado

  • 1 tomat

  • 2-3 vårlökar

  • 1 burk (2 dl) majs

  • Eventuellt fetaost

  • Bladpersilja eller Koriander

  • Vitlökspulver, salt

  • 10-12 medium tortillas, gärna majsmjöl.

Instruktioner

  1. Gör såsen - medium värme i kastrull. Stek olja, mjöl och chilipulver ett par minuter. Häll sakta i vattnet. Fortsätt med resten av ingredienserna och koka sakta till det blir en tjockare sås.

  2. Ugn 175º grader. Tärna alla ingredienserna och lägg i en bunke. Fyll tortillas och rulla ihop ordentligt. Lägg i en form. Häll över såsen och gratinera i ugnen 25-30 min.

© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång