
Bhajiburgare
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 2 rödlök
- 2 ingefära
- 2 vitlöksklyftor
- 1 halloumi
- 1 lime
- 2 ägg
- 150 g vetemjöl
- Garam masala (några matskedar efter tycke och smak)
- 1 kruka koriander
- gemsallad, tomat, gräddfil, hamburgerbröd (tex brioche)
Gör såhär
- Ugn 220°C varmluft (240°C normal ugn). Skär potatis i klyftor, krydda med salt, peppar, vitlökspulver, ringla över olja och in i ugnen 25-30 min.
- Hacka rödlök. Riv ingefära och pressa vitlök. Riv halloumi. Blanda i en bunke med ägg, vetemjöl, garam masala, salt och peppar.
- Forma smeten till ca 8 bollar, hetta upp rejält med olja så det täcker botten i en panna på medelhög värme, lägg i 4 bollar och platta till med stekspaden. Stek i ca 10-12 min, vänd några gånger.
- Blanda gräddfil, rivet limeskal och koriander till en dressing. Salta/peppra.
- Värm bröden sista minutrarna i ugnen. "Bred" bröden med dressing.
- Sätt ihop burgarna, 2 i varje bröd och servera med tomat, sallad och pommes!