Bhajiburgare

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 rödlök
  • 2 ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 halloumi
  • 1 lime
  • 2 ägg
  • 150 g vetemjöl
  • Garam masala (några matskedar efter tycke och smak)
  • 1 kruka koriander
  • gemsallad, tomat, gräddfil, hamburgerbröd (tex brioche)

Gör såhär

  • Ugn 220°C varmluft (240°C normal ugn). Skär potatis i klyftor, krydda med salt, peppar, vitlökspulver, ringla över olja och in i ugnen 25-30 min.
  • Hacka rödlök. Riv ingefära och pressa vitlök. Riv halloumi. Blanda i en bunke med ägg, vetemjöl, garam masala, salt och peppar.
  • Forma smeten till ca 8 bollar, hetta upp rejält med olja så det täcker botten i en panna på medelhög värme, lägg i 4 bollar och platta till med stekspaden. Stek i ca 10-12 min, vänd några gånger.
  • Blanda gräddfil, rivet limeskal och koriander till en dressing. Salta/peppra. 
  • Värm bröden sista minutrarna i ugnen. "Bred" bröden med dressing.
  • Sätt ihop burgarna, 2 i varje bröd och servera med tomat, sallad och pommes!
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång