Bakad Sötpotatis

4 portioner

Ingredienser

  • 4 medium sötpotatisar
  • 2 dl torkade bruna eller pardina-linser
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 lök, hackad
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tärnade tomater eller 1 burk krossade tomater (ca 400g)
  • 1 msk ingefära
  • 1/4 tsk kanel
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 msk harissa (eller 1 tsk chilipulver)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 stor påse babyspenat
  • Citron-tahini dressing

Gör såhär:

  1. Ugn 200C. Pricka sötpotatisen med en kniv eller gaffel, baka 45-60 min.
  2. Under tiden, koka linser enligt anvisning på förpackning. Rensa noga.
  3. Hetta upp olja på medium hetta och stek kumminfrön 1-2 min. Rör noga under tiden tills det börjar poppa. Tillsätt löken och rör emellanåt i 5-7 min. Tillsätt vitlök och tomat och rör om ordentligt 1-2 min.
  4. Sänk värmen till låg och tillsätt linser, ingefära, kanel, paprika, harissa (eller chili) och salt. Rör sedan ner spenaten. Tillsätt upp till 1/2 dl vatten för att förhindra att det fastnar i stekpannan.
  5. Dela varje sötpotatis på hälften  och scoopa över röran. Häll på Citron Tahini Dressing och servera.
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång