
Bakad Sötpotatis
4 portioner
Ingredienser
- 4 medium sötpotatisar
- 2 dl torkade bruna eller pardina-linser
- 1 msk olivolja
- 1 tsk kumminfrön
- 1 lök, hackad
- 3 pressade vitlöksklyftor
- 2 tärnade tomater eller 1 burk krossade tomater (ca 400g)
- 1 msk ingefära
- 1/4 tsk kanel
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 msk harissa (eller 1 tsk chilipulver)
- 1/2 tsk salt
- 1 stor påse babyspenat
- Citron-tahini dressing
Gör såhär:
- Ugn 200C. Pricka sötpotatisen med en kniv eller gaffel, baka 45-60 min.
- Under tiden, koka linser enligt anvisning på förpackning. Rensa noga.
- Hetta upp olja på medium hetta och stek kumminfrön 1-2 min. Rör noga under tiden tills det börjar poppa. Tillsätt löken och rör emellanåt i 5-7 min. Tillsätt vitlök och tomat och rör om ordentligt 1-2 min.
- Sänk värmen till låg och tillsätt linser, ingefära, kanel, paprika, harissa (eller chili) och salt. Rör sedan ner spenaten. Tillsätt upp till 1/2 dl vatten för att förhindra att det fastnar i stekpannan.
- Dela varje sötpotatis på hälften och scoopa över röran. Häll på Citron Tahini Dressing och servera.