Äppelkaka

Äppelkakan:

  • 210 gram vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonatpulver
  • 150 gram strösocker
  • 1 stort rött äpple, skalat o skuret i bitar
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt (eller samma mängd vaniljsocker)
  • 1,2 dl rapsolja (eller annan vegetabilisk olja som är relativt smaklös)
  • 1,2 dl grekisk yogurt

Kanel-topping

  • 50 gram strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk smält smör

Glaze

  • 30 gram florsocker
  • 1-2 msk mjölk
  1. Värm ugn på 180 C. Smöra en rund ugnsform, använd bakplåtspapper om det känns behövligt.
  2. I en stor skål: blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och socker. Tillsätt äppelbitarna och rör om.
  3. I en annan skål: Lägg i ägg, vanilj, olja och yogurt. Vispa lätt med handvisp eller slev.
  4. Kombinera de torra ingredienserna med de blöta och mixa med en slev. Häll över i formen.
  5. Kanel-topping: Kombinera kanel, socker och smör. Rör ihop till en klumpig massa. Strö över kaksmeten.
  6. Baka kakan ca 30-35 minuter, eller tills du kan peta i mitten av kakan med en grillpinne utan att det fastnar. Ta ut och låt svalna
  7. Blanda ihop glazen och ringla över kakan, servera!
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång