Africana

6-8 portioner

Du behöver

  • 2 paket pease ärtprotein strips (á 280 g)
  • 1 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 8 dl havregrädde
  • 4 msk currypulver (gärna högkvalitativ indisk curry)
  • 3-4 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 kruka gräslök, finhackad
  • Eventuellt sambal oelek eller sriracha 
  • 1 broccolihuvud

Till servering

  • basmatiris, nykokt
  • jordnötter
  • Mandarin på burk
  • mango chutney
  • banan

Gör så här

  1. Salta och peppra vegobitarna och bryn på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.
  2. Skär löken i tunna båtar och hacka vitlök. Stek till löken blir mjuk och brynt tillsammans med broccolin. Pudra med curryn. Addera eventuellt lite sambal oelek eller sriracha.
  3. Häll på grädde och fond efter smak. Låt få ett uppkok. Lägg i oumphen och låt bli genomvarma.
  4. Strössla på finhackad gräslök och jordnötter. Servera med ris, extra jordnötter, mandarin, skivad banan, mango chutney och sambal oelek.
© 2019 BERGMAN-LUNDSTRÖM  |  Alla rättigheter reserverade
Skapad med Webnode
Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång