
Africana
6-8 portioner
Du behöver
- 2 paket pease ärtprotein strips (á 280 g)
- 1 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 8 dl havregrädde
- 4 msk currypulver (gärna högkvalitativ indisk curry)
- 3-4 msk koncentrerad grönsaksfond
- 1 kruka gräslök, finhackad
- Eventuellt sambal oelek eller sriracha
- 1 broccolihuvud
Till servering
- basmatiris, nykokt
- jordnötter
- Mandarin på burk
- mango chutney
- banan
Gör så här
- Salta och peppra vegobitarna och bryn på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan.
- Skär löken i tunna båtar och hacka vitlök. Stek till löken blir mjuk och brynt tillsammans med broccolin. Pudra med curryn. Addera eventuellt lite sambal oelek eller sriracha.
- Häll på grädde och fond efter smak. Låt få ett uppkok. Lägg i oumphen och låt bli genomvarma.
- Strössla på finhackad gräslök och jordnötter. Servera med ris, extra jordnötter, mandarin, skivad banan, mango chutney och sambal oelek.